A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Саївський ліцей
Синівської сільської ради Сумської області

День Героїв Небесної Сотні

Дата: 20.02.2022 07:40
Кількість переглядів: 122

На зображенні може бути: текст

  20 лютого Україна вшановує пам’ять Героїв Небесної Сотні! 

  Героїв, які поклали душу й тіло за нашу свободу, захищали ідеали демократії, відстоювали права та свободи громадян.

  20 лютого 2014 року стало однією з найтрагічніших дат в історії України: у цей день на Майдані загинуло найбільше активістів Революції Гідності.

  Перші мітингувальники втратили своє життя ще у січні 2014-го, але найстрашніше протистояння у центрі Києва тривало 18-20 лютого. Тоді від вогнепальної зброї загинуло понад сотню протестувальників. Серед них були не лише кияни – люди з’їхались до столиці з усіх куточків України, щоб живою барикадою стати на заваді злочинним спробам знищити свободу українського народу.

  Найстаршому активісту – Івану Наконечному – на той час виповнилося 82 роки, а наймолодшому – Назарію Войтовичу – лише 17.

 Герої Небесної Сотні – уособлення людської, громадянської та національної відваги й самовідданості. Завдяки їм Україна вистояла тоді. Пам’ятаймо їх жертву і стоїмо зараз, міцно і непохитно!

  Щоб віддати шану тим, хто в боротьбі за правду, незалежність нашої країни заплатив дуже високу ціну - власне життя, продемонструвавши незламність і нескореність українського духу, 18 лютого в Саївському НВК було проведено годину мужності «Небесна Сотня: Герої нашого часу».

  Під час заходу було переглянуто ряд відеоматеріалів про Героїв Майдану. А під час виконання пісні «Плине кача», яка стала тугою, смутком та офіційним жалобним гімном України, ведуча заходу запалила поминальну свічку, а присутні пом’янули Героїв Небесної Сотні хвилиною мовчання.

  «Загиблі хлопці віддали своє життя за всіх нас. Це має памятати кожен! Сьогодні, завтра, завжди! Без цього ми не зможемо відбудувати свою країну!» - такими словами було завершено захід.

  Слава Героям України!

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень