A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Саївська гімназія
Синівської сільської ради Сумської області

Сексуальному насиллю дітей - НІ!

Дата: 26.11.2022 08:59
Кількість переглядів: 68

 

  18 листопада в Європі щорічно, починаючи з 2015 року, відзначають Європейський день захисту дітей від сексуальної експлуатації та сексуального насильства. Здобувачі освіти  та педагоги Саївського НВК  підготували та провели заходи, які розширили знання про сексуальну експлуатацію та сексуальне насилля. Так, учні 10-11 класів з вчителем інформатики Дрозденком С.І. виготовили тематичні буклети та спільно з соціальним педагогом  Швидкою С. Б. розповсюдили їх серед здобувачів освіти та батьків, переглянули презентацію "Сексуальне насильство дітей, як психологічна проблема".

   На жаль, ці явища продовжують існувати як трагічна реальність, і являють собою серйозні порушення прав дітей, що мають довгострокові і часто згубні фізичні, психологічні, соціально-економічні наслідки для їхнього життя та здоров’я.

  Вразливість дітей порівняно з дорослими є набагато вищою, адже діти є більш довірливими та беззахисними, тому частіше стають жертвами злочинів, пов’язаних із сексуальною експлуатацією та сексуальним насильством.

  Під час повномасштабної війни в Україні статеві злочини виступають прямою зброєю агресора проти цивільного населення. І жертвами сексуального насильства стають як жінки та чоловіки, так і діти, а навіть немовлята.

  Тому значимість цієї дати не піддається жодним сумнівам і полягає в тому, щоб питання захисту прав дітей завжди були в центрі уваги.

 


 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень