A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Саївський ліцей
Синівської сільської ради Сумської області

Тиждень Всесвіту для дошкільнят

Дата: 23.04.2021 12:13
Кількість переглядів: 194

 

З дитинства малюк починає цікавитися загадковим світом навколоземного простору, таємницями безмежного Космосу. Підростаючи, дитина все більше захоплюється можливістю пізнання й дослідження Всесвіту силами дорослого. Задоволення цієї потреби стимулює інтелектуальну активність, пошукову діяльність особистості.

     З 19 квітня по 23 квітня 2021року в дошкільному підрозділі проходив тематичний тиждень «Я і Всесвіт». Відповідно до Базового компонента дошкільної освіти є формування елементарних уявлень про Космос, без якого не може бути життя на Землі. За цієї умови в дошкільнят можливо сформувати основу цілісного сприйняття світу, усвідомлення зв’язку Землі та Космосу.

      З цією метою  протягом тижня  використовувалися такі методи та прийоми: уявні подорожі, спостереження, пошуково-дослідницька діяльність, читання художньої літератури про Космос, дидактичні ігри, розгляд картин, ілюстрацій, презентацій.

  Були проведені заняття з образотворчого мистецтва: «Космічна ракета», ознайомлення із соціумом «Космічний простір – планети,зорі,сузір’я», дитина в природному довкіллі «Подорож на Місяць», де діти відгадували загадки, проходили космічні лабіринти,  переглядали мультфільми про «Планети сонячної системи», «Чому змінюються пори року», «День і ніч», «Сузір’я». Хлопчики та дівчатка розглядали картинки та складали розповіді, вивчали вірші, чистомовки, скоромовкиробили звуковий аналіз слів.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень