A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Саївський ліцей
Синівської сільської ради Сумської області

15 лютого -  День вшанування учасників бойових дій на території інших держав

Дата: 15.02.2023 13:44
Кількість переглядів: 89

  З кожним роком все далі і далі історія віддаляє нас від вогняних років афганської війни. Але час не підвладний викреслити з нашої пам’яті героїчні подвиги, приклади мужності і вірності військовому обов’язку, які продемонстрували тисячі відданих синів і дочок України, долею одягнених у солдатські шинелі.

 Тридцять чотири роки тому сотні сімей, родин, де підростали майбутні солдати, з полегшенням зітхнули. 15 лютого 1989 року останній солдат перетнув афгансько-узбецький кордон біля містечка Термез. Відтоді ця дата увійшла в новітню історію як День пам’яті воїнів-інтернаціоналістів, День вшанування учасників бойових дій на території інших держав.

   Тільки з України в Афганістані воювало 120 тисяч солдатів і офіцерів. З них 3360 не повернуться додому ніколи. А тих, хто і залишився живим, моральне каліцтво супроводжуватиме все життя. Та вони не нарікають на долю, не вважають себе героями, хоч рани Афганістану не залікуєш нічим і ніколи…

 Плин часу не затьмарив спогадів про цю війну пам’ять продовжує нагадувати про ті жахливі часи. Традиційно 15 лютого в Саївському ліцеї вшановують пам’ять воїнів-інтернаціоналістів. Для здобувачів освіти 8-11 класів пройшла година спілкування з переглядом відео матеріалів. Для нас важливо пам’ятати про всі історичні віхи і робити висновки. Мирне небо, щасливе майбутнє ось ті життєві орієнтири до яких ми повинні прагнути.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень