A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Саївська гімназія
Синівської сільської ради Сумської області

День пам'яті Чорнобильської трагедії

Дата: 26.04.2024 15:01
Кількість переглядів: 47

  Чорнобиль…Минуло 38 років. Тепер це слово знає весь світ. Чорнобиль – це мука і трагедія, це подвиг і безсилля, це пам'ять, це наш нестерпний біль.

  Серед природних і техногенних катастроф, які сталися впродовж історії людства, Чорнобильська займає особливе місце. Вона засвідчує всемогутність і безсилля людини.

  По всій Україні та за її межами 26 квітня вшановують пам'ять ліквідаторів та учасників трагедії на Чорнобильській АЕС.

  У нашому закладі протягом  тижня класоводами, класними керівниками, педагогами-організаторами проведено ряд заходів: перегляд презентації «Чорнобильська катастрофа: причини та наслідки» та відеофільму «За годину до вибуху», інформаційна година «Біль Чорнобиля з роками не стихає», виховна година «Екологічні наслідки Чорнобиля», година спілкування «Чорнобиль…Катастрофа…Пам'ять…» за участю ліквідатора наслідків аварії на ЧАЕС, жителя с. Саї І. Г. Симоненка. Іван Григорович поділився хвилюючими спогадами про ті страшні дні 1986 р., розповідав про своїх друзів, з якими працював. Багато із них уже померли. З погляду тридцять восьмої річниці  тепер можна стверджувати, що все це робили звичайні люди з великим ентузіазмом, від щирого серця й великою надією на перемогу над цією атомною катастрофою.  

  Ця біда назавжди залишиться в пам’яті людей, як застереження того, що науково-технічний прогрес може приносити й гіркі плоди.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень