A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Саївський ліцей
Синівської сільської ради Сумської області

Водно-болотні угіддя, вода і життя – нероздільні

Дата: 02.02.2021 17:42
Кількість переглядів: 255

 

Водно-болотні угіддя, вода і життя – нероздільні

Сьогодні 2 лютого, світова спільнота відзначає Всесвітній день водно-болотних угідь, свято надзвичайно важливе для охорони та збереження природних ресурсів планети.

  Працівники природного заповідника «Михайлівська цілина» спільно зі студентами Природничо-географічного факультет СумДПУ імені А.С.Макаренка провели низку екологічних заходів з учнівською молоддю з метою відзначення Всесвітнього дня водно-болотних угідь. Для учнів 5-6 класів Саївського НВК  була проведена презентація «Водно-болотні угіддя, вода і життя – нероздільні». Викладений матеріал учні закріпляли розгадуванням ребусів, загадок, власноруч робили поробки з природних матеріалів.

  Основним завданням проведеного заходу є підвищення обізнаності дітей щодо взаємозалежності між водою і водно-болотними угіддями, формування екологічної культури, залучення підростаючого покоління до практичної природоохоронної діяльності на основі набутих знань.

  Болота, за оцінками вчених, є одним з ключових типів екосистем планети, що визначає кругообіг води і кліматичні умови, є джерелом прісної води, природним очисником середовища від багатьох забрудників. Для майбутнього планети ми маємо усвідомити важливість припинення руйнування водно-болотних екосистем і почати відновлювати, берегти джерела прісної води та раціонально її використовувати.

  


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень